Jury

Salongens jurymedlemmar kom från grannländerna Island, Finland, Danmark och Norge.

Juryn samlades under fyra intensiva dagar i augusti 2021, då de inkomna verken bedömdes. Juryn utsåg även en eller flera av salongens stipendiater.

Pontus Kyander

Helsingfors, Finland

Författare, curator och föreläsare. Tidigare konstkritiker för Sydsvenskan och redaktör för konstprogram på SVT. Mellan 2010-2014 var han direktör för SKMU Sørlandets kunstmuseum och Trondheim kunstmuseum.

Helene Nyborg Bay

Köpenhamn, Danmark

Konstnärlig ledare för Nikolaj Kunsthal i Köpenhamn. Mellan 2011-2016 drev hon ett eget galleri i den danska huvudstaden. Hon har även varit chef för Viborg Kunsthal på Jylland och har i många år varit ledamot i styrelsen för Nordens hus på Färöarna.

Svein Ingvoll Pedersen

Svolvær, Norge

Konsthistoriker och avdelningsdirektör för Museum Nord i Lofoten. Från 2014 till 2021 var han chef för Nordnorsk Kunstnersenter och Biennalen Lofoten International Art Festival (LIAF). Mellan 2008-2014 var han direktör för Tromsø Kunstforening.

KRISTÍN DAGMAR JÓHANNESDÓTTIR

Reykjavik, Island

Curator, konstkritiker och producent. Hon var direktör på Gerðarsafn – Kopavogur Art Museum 2014-2019 och innan dess arbetade hon både på Reykjavik Art Museum och Islands National Gallery.